Santiago de CHILE!!

Hola!

Dermed befinner jeg meg i Santiago, hovedstaden i Chile! Es fantastico!

Ankom fredag morgen (etter 14 timer i nattfly) sammen med mine klassekamerater Karina og Anna. Slitne, men ved godt mot! Temperaturen er på sitt laveste for øyeblikket med temperaturer ned til 0-2 grader om morgenen… brrrr! I helga var vi turister i byen. Fikk se de fantastiske Andesfjellene, besøkte kunstmuseet og spiste is i kulden.. Vi har spist masse mat sammen med Karinas familie og sett diverse fotballkamper mellom de Sør-Amerikanske landene. Fine folk og god stemning.

 

 

 

 

 

 

 

 

I går startet vi praksisen vår i dyrehagen utenfor Santiago. Vi skal etter planen være med rundt overalt og lære oss aktivisering av dyra, vi skal jobbe i klinikken med utenforstående dyr som kommer inn, med dyr fra dyrehagen samt ville dyr som kommer inn til klinikken. Dyrehagen tar imot dyr som kommer fra andre dyrehager (som har levd i fangenskap hele livet), som er tatt fra dårlige forhold på sirkus eller som er oppdaget i tollen (ulovlig traficking). Veterinærene vi har jobbet med så langt har vært veldig flinke selv om de kan såvidt å si «ja» på engelsk.. haha. Jeg og Anna står ofte som to spørsmålstegn i hjørnet mens Karina følger nøye med. Vi får derimot en rask oversettelse underveis og etterpå. Vi lærer masse om eksotiske dyr og spør masse spørsmål (dvs Karina spør). I går var det en forholdsvis rolig dag hvor vi først fikk omvisning på området. Deretter tok vi inn ei ape med hjerteinsuffisiens som det ble tatt EKG og ultralyd på for å undersøke hjertet. Vi fikk også være med å trene lemurer, kose med tigeren og hilse på sjiraffene. I dag har det vært fullt kjør hele dagen. Vi starta med å putte kaninbæsj i buret til tigrene (enrichment), fortsatte med å putte nøtter i bavianburet, deretter fikk ozeloten store mengder eucalyptusgrener å leke med. Vi undersøkte en haltende Chilensk rev og fikk innføring i røntgentolkning, antibiotikabehandla ei skilpadde med lungebetennelse og jernmangelanemi, lærte masse om sjukdommer hos ilder, og fikk være med på en eviglang konsultasjon angående en hund med hjertesvikt som hadde blitt feilbehandla i laaaang tid med aaaaltfor store mengder medisiner mot noe den slett ikke hadde.. jepp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karinas favorittdyr – lemur! Lykke i blikket..

 

 

 

 

 

 

 

Ozelotkos (eller ikke).

 

 

 

 

 

Ape i isoflurananestesi.

Det skal sies at det er jeg som kjører bil her, og Chilenere er noe forvirrende i trafikken. Det er et stort irritasjonsmoment at de ikke bruker blinklys og bytter filer når de føler for… Avkjørselene deres på motorveien er heller ikke alltid til å forstå. Klapp på skuldra til Karina som er så flink å peke ut hvor vi skal…. hem hem! Vi har bare kjørt en halvtime omvei så langt… «Vi skal dit, nei dit! Oj, der var det vi skulle av ja…»

Ellers har jeg lært at oliven ikke er salte før de har ligget i saltvann i ei tid….

More to come!

Reklamer

One response to “Santiago de CHILE!!

  1. Åååå, jag vill också!!! Me gusta tu aventura! Kram!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s