Kuruke

Dermed var 14 dager i Buin Zoo over. Vi har ei uke igjen i Chile før vi vender snuten nordover til sommeren. Med innkjøpte ullgensere og ullabber i bagasjen.. Regner med de kommer godt til nytte om noen måneder!

 

 

 

 

 

Hmmmm……?

Uka har gått fort selv om det ikke har vært så mye å gjøre på klinikken. Det har derimot vært desto mer obduksjoner.  Veterinærene gjør enten obduksjonene selv eller sender de til en patolog (om det er spennende kasus). Denne uka har jeg fått gjort alle obduksjonene, og det er særlig fugler det har gått i. Fuglepatologi er ikke min sterkeste side (heller ikke Karinas eller Annas), men det var spennende funn uten at vi kunne sette noen diagnose. Det blir spennende å høre svarene på prøvene som ble tatt ut. En diagnose vi faktisk klarte å stille var urinsyregikt (gout) på en andefugl. Urinsyregikt forekommer i to former: visceral og artikulær – dvs den kan sette seg i indre organer eller i leddene. Leddformen er vanligst. Anda hadde den viscerale formen med karakteristiske kalknedslag i perikard (rundt hjertet), rundt lever og i nyrene. Som beskrevet i læreboka! Urinsyregikt er relativt vanlig hos fugler og kan komme blant annet av nyresvikt eller av for stort inntak av proteiner.

Jeg fikk også obdusert et hjortedyr med uklare funn og en schæfer med en 180 grader magedreining. Milten var enorm og lå i V-form ventralt i buken, magesekken var stor som en ballong og tarmene var gassfylte.

Siden det har vært lite å gjøre har vi fått innføring i bedøvelse av ville dyr – med rifle! Vi lærte å regne ut medikamentdoser, fylle pilene og hvordan man gjør rifla klar. Vi fikk også prøve å skyte med et pusterør, dvs man bruker pusten til å skyte pila ut av et langt rør – med heller dårlig resultat… Pila bevegde seg kanskje 3 cm inni røret, haha.

Andre spennende ting vi har fått være med på er klinisk undersøkelse av chilenske ulvevalper, vi har lagd fruktpakker til bavianene og lemurene, smurt honning på trærne i bjørneburet, og lagd fugler fylt med kjøtt til de chilenske revene. Vi hadde også et pinnsvin inne på klinikken, de er visstnok et av de vanligste husdyra her. Vanskelig for oss å forstå i og med at de ikke er så veldig kosete…

 

 

 

 

 

Pakker til bavianene!

 

 

 

 

 

Veterinæren tok oss med på rundtur i reptilavdelinga på fredag. Vi fikk holde flere slanger, både pyton og boa constrictor. Ingen av slangene vi håndterte var giftige, men de biter hardt og man kan få betennelse i bittsårene (de har mange ulike bakterier i munnen). Det er fascinerende hvor muskuløse og flotte de er!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s